Distiland Maramureș SA

Istoric

Firma Distiland Maramureș SA este specializată în producerea şi îmbutelierea băuturilor alcoolice.

 

 

Din punct de vedere istoric are o tradiţie foarte veche. În contextul dictaturii comuniste funcţiona în fiecare provincie o companie de stat producătoare de băuturi alcoolice şi îmbuteliere de vinuri cu numele VINALCOOL.

 

 

După înlăturarea comunismului (decembrie 1989) compania VINALCOOL se transformă în compania VALCO SA, dar tot cu capital de stat.

 

 

În anul 1993 se realizează primele negocieri între compania VALCO şi UTO NEDERLAND BV din Schiedam - Olanda, o firmă internaţională, cu tradiţie şi licenţe proprii pentru fabricarea şi vânzarea băuturilor alcoolice.

 

 

În anul 1994 compania VALCO se privatizează.

 

La 1 iunie 1994 se înfiinţează compania UTOVALCO SRL - un joint venture cu capital roman-olandez, care va produce băuturi sub licenţa UTO NEDERLAND pe care le va distribui şi vinde pe piaţa României, inclusiv produsele naturale, tradiţionale romaneşti: horincă, palincă, şliboviţă şi ţuică.

 

 

UTOVALCO SRL intra în funcţiune la data de 1 octombrie 1994.

 

Compania UTOVALCO dezvoltă producţia băuturilor sub licenţa UTO Nederland: Whisky Mansion House, Golden Age, vodka Russeika şi Cardinal; lichiorurile Herman Jansen (cafea, banane, apricot, cherry, pepermint). 

 

Construieşte o reţea de distribuţie pe toată piaţa României, şi vinde inclusiv băuturile naturale produse in distileriile VALCO SA.

La data de 1 martie 2006, cele doua firme UTOVALCO SRL şi VALCO SA fuzionează prin absorbţie, în scopul creşterii capacitaţii concurenţiale pe piaţa României.

UTO NEDERLAND BV devine HERMAN JANSEN .

 

Începând cu 1 Ianuarie 2020, VALCO SA își schimbă numele in Distiland Maramureș SA

Organizare

Firma Distiland Maramureș SA dispune in prezent de o  locatie in Seini pe strada Somes nr. 44 unde functioneaza antrepozitul fiscal de bauturi naturale si depozitul de destinatar inregistrat cu produsele HERMAN JANSEN BEVERAGES BV OLANDA.

 

 

Spre satisfactia noastra, la inceputul anului 2020, am obtinut medalia de aur Quadal, datorita calitatii produselor noastre naturale, in urma cercetarii pietei din Romania de catre prestigioasa firma elvetiana Icertias.

Începand cu data de 29.10.2020 Distiland Maramureș a opținut certificatul de calitate IFS FOOD. Astfel avem o perspeciva mult mai largă produselor noastre.